Skolla leirsted

Ubetjent
Hamar og Hedemarken Turistforening
Låst med spesialnøkkel
Hedmarken og Hedmarksvidda
Åpen hele året
23 sengeplasser
Tilrettelagt for hund

Skolla leirsted er ei gruppeutleiehytte, hvor man booker og betaler for hele hytta her. 

I sidebygningen er det også et rom (6 sengeplasser) som er Skolla ubetjent hytte, tilgjengelig for DNT-medlemmer/vandrere. Dette rommet er ikke med i leieforholdet, og det må betales ordinær pris pr. seng ved eventuell bruk. Rommet er låst med DNTs standardlås.

Skolla egner seg godt for større grupper som ønsker aktivt friluftsliv med turer til fjells, ski- og vinterturer – og elva Åsta renner like forbi. Allsidigheten i området og lett adkomst gjør at hytta passer ypperlig til opplegg med mange aktiviteter. 

BELIGGENHET: Skolla ligger i Åstdalen i Ringsaker kommune, like ved Øvre Åstbru. Hytta ligger ved helårsvei fra Brumunddal. Birkebeinervegen fra Sjusjøen til Østerdalen er vinterstengt.

NØKKEL: Leirstedet har egen nøkkel som du finner i nøkkelboksen ved hovedinngangsdør. Koden får du tilsendt når du har bestilt og betalt for hytta. Utsjekk er kl. 12.

FASILITETER: Skolla leirsted består av et hovedhus med kjøkken, oppholdsrom og to soverom, samt en sidebygning med to soverom. Det er også en laftet lavvo med sitteplass til ca. 40 personer (skal ikke brukes til å sove i) og garasje med plass for kanoer og bod for aktivitetsutstyr. Soverommene gir til sammen 23 sengeplasser. Kjøkkenet har fått ny romløsning og ny kjøkkeninnredning sommeren 2022 – og stua har fått nye møbler og en skikkelig fornying av gardiner og farger. Første etasje har nå et svært tiltalende uttrykk og praktiske løsninger.

UTSTYR: Skolla har ikke strøm, men solcelleanlegg for belysning i hovedhytta, propan for matlaging, to propankjøleskap (det ene står ute i garasjen) og vedovner for oppvarming. Det er puter og ulltepper i sengene. Husk å ta med egen sovepose.   

Drikkevann kan hentes fra vannpost ved hyttefeltet på Gammelskolla, øst for bommen på øvre Åstbru. Det står kanner på Skolla til dette bruk. Alternativt kan man koke vannet fra elva.

AKTIVITETER: Kanoer til utlån med redningsvester. Her er det muligheter for å drive et aktivt friluftsliv med turer til fjells, ski- og vinterturer (oppkjørt skiløype ca 500 m unna, følg med på www.skisporet.no og Åstdalen turløyper) – og elva Åsta renner like forbi og muligheter for å fiske harr og ørret. Ringsaker o-klubb har synfart og utgitt o-kart i et større område rundt leirstedet (ta kontakt med oss hvis dere ønsker å bruke kartet).

Turforslag til fots:

Øyungshytta – Skolla

Skolla ligger også veldig fint til for sykkelturer i Åstdalen og nordvestover mot Øyer, vestover langs Birkebeinerveien (opp Rosinbakkene mm) til Sjusjøen eller østover mot Østerdalen.

HUND: Det er ikke tilrettelagt for hund på denne hytta, men det er tillatt med hund. Vis hensyn til andre og husk at hunder ikke skal være i senger/sofa.

Kontakt oss i Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) for spørsmål, på epost hht@dnt.no eller telefon 482 59 734.

PRISER: Kr 1000,- for skoleklasser og lag/foreninger for barn og unge pr. døgn uavhengig av antall personer. Kr 2000,- for andre grupper uavhengig av antall personer. 

Kontaktinformasjon til hyttetilsyn. 

HISTORIKK: Hamar og Hedemarken Turistforening kjøpte Skolla (tidligere Øvre Åstbrua leirsted) av Pihl as i 2006. Hytta kan brukes hele året, og man kan kjøre helt fram. Det er blåmerket sti forbi Geitbu og til Kotuva og Øyungshytta via Godlidalshytta – og på den andre siden av Åsta kan du følge merket setervei til Hynna og derfra på sti videre til Hornsjø. 

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

VILLREIN: Det du blir glad i tar du vare på😊 https://www.dnt.no/villrein/

Vi er forpliktet til å ta vare på villreinen, og Rondane sør er et viktig villreinområde. Reinen bruker ulike deler av området til ulike årstider. Les mer her. Hold deg til stiene, og ha hunden i bånd. Om du treffer på en reinsdyrflokk så hold deg i ro til dyrene har passert.

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

Skolla leirsted

Tilrettelagt for hund
Bestill overnatting