Gjevilvasshytta

Betjent
Trondhjems Turistforening
Ulåst
Trollheimen
21. juni - 14. sep.
64 sengeplasser
Tilrettelagt for hund

Gjevilvasshytta ble i 2020 kåret til DNTs fineste betjente hytte i Norge. – Tenk at hytta mi vant, sier Randi Horghagen som har vært vertinne på Gjevilvasshytta i mange år. – Jeg synes dette er den fineste plassen på jord. Da er det ekstra hyggelig at folket har kåret Gjevilvasshytta til den fineste turisthytta i landet. Det gjør meg stolt og rørt, sier Horghagen.

– Vi er stolte av hvordan TT har klart å ta vare på Gjevilvasshytta slik at den i dag tilbyr mye av den samme atmosfæren og et innblikk i hvordan livet artet seg tidlig på 1900 tallet. Med Gjevilvasshytta sentrale plassering i det mange hevder er en av Norges vakreste seterdaler, og i tillegg har en av landets ypperste vertinner, er vi enige med folket som har stemt frem denne hytta til Norges fineste DNT-hytte, sier Kjell Fordal, styreleder i Trondhjems Turistforening.

Beliggenhet

Gjevilvasshytta ligger 710 moh. sørøst i Trollheimen og er et naturlig startsted for turer i dette trolske eventyrriket sommer som vinter. Hytta er er en av innfallsportene til Trollheimen og ligger majestetisk til som en kongsgård i lia ovenfor Gjevilvatnet. Hytta er en perfekte base for turer til sagnomsuste topper som Blåhøa, Gjevilvasskamban og Okla, som ruver like ved.

Men den er også et godt startskudd for lengre turer inn i magiske Trollheimen.

Hytta er et yndet tilholdssted for barnefamilier; en tur til Rauøra på en varm sommerdag byr på «sydenfølelsen» langt til fjells. Omgivelsene rundt Gjevilvasshytta byr på mange andre fine turer tilpasset barneføtter.

Rom

Betjent med 64 sengeplasser.
Ubetjent med 7 sengeplasser.

Utstyr

Betjent: 220v, servering, strømovn, dusj, toalett, badstu, tørkerom og mobildekning. Ubetjent: Utedo, mobildekning

Vann

Betjent: Innlagt vann
Ubetjent: Vann hentes i nærmeste kilde.

Hund

Det er tilrettelagt for hund på Gjevilvasshytta med eget hunderom. Les mer om hund på hyttene i Trollheimen her.

Bestilling og betaling

Du kan velge om du vil forhåndsbestille plass eller komme på drop in på TT-hyttene.

Klikk her for å bestille plass på Gjevilvasshytta Ved forhåndsbestilling betaler du for oppholdet direkte i bestillingen. Ved drop-in i betjent sesong kan du betale i resepsjonen. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting, se hvordan du melder deg inn i DNT her. Du kan også betale med en nye betalingsappen “DNT Hyttebetaling”. Du finner den der du laster ned apper til din mobil.

På TT sine hytter benytter vi lakenpose eller medbrakt sengetøy (putetrekk, dynetrekk og laken). Sovepose er ikke tillatt å benytte inn med tanke på renhold og veggdyr problematikk.

DNT – medlemskap

Som medlem i Trondhjems Turistforening får du tilgang til, og medlemspris på, DNT’s mer enn 560 turisthytter i hele Norge. Medlemsrabatt utgjør ca. 30%. Utenom betjent sesong, er hytta ubetjent og må låses opp med en DNT-nøkkel. Du må være medlem for å ha nøkkel.

Aktiviteter

Ønsker du å gå fantastiske turer fra hytte til hytte i Trollheimen, inngår Gjevilvasshytta i suksessturene Trekanten i Trollheimen og SignaTUR Trollheimen. Gjevilvasshytta egner seg også ypperlig som en feriebase, med mange fine dagsturer og aktiviteter i området. TT har samlet en oversikt over anbefalte dagsturer fra hytta; Kremturer fra Gjevilvasshytta .

Åpningstider

Gjevilvasshytta er betjent i sommersesongen, vinterferien og ved påsketider. I tillegg tar hytta imot bestillinger fra skoleklasser før og etter påske- og sommersesongen. Utenom betjent sesong er det mulighet for ubetjent overnatting (7 senger, ikke matlager) – husk DNT-nøkkel.

Måltider i betjent sesong

Mandag til søndag 12.00-16.00 er det enkel servering av kaffe, te, kakao, saft, vafler + kioskvarer, i tillegg en enkel varmrett, rømmegrøt med spekepinne. Middag serveres klokken 18.00 og 19.30.

Historie

Gjevilvasshytta åpnet 1. juli 1922, og er et fredet bygg fra 1819. Det eldste tømmeret kan dateres tilbake til 1739, og er landets eldste bygning som er benyttet som turisthytte. Hytta byr på en unik atmosfære som gir innblikk i hvordan livet artet seg før i tiden.

Grønt kort

Gjevilvasshytta er en av hyttene som er med på Grønt Kort-ordningen: ta bussen til fjells og få et gavekort. Les mer om Grønt-Kort på hyttene her.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

2-sengsrom

-Fullpensjon inkluderer 3-retters middag, frokost, matpakke og fylling av termos. Middag på ankomstdag kl 18:00 med felles bordsetning og fast meny. -Halv pensjon (Bed & breakfast) inkluderer frok...
Show more

3-sengsrom

-Rommene har 1 køyeseng+1 enkeltseng og er tilpasset et reisefølge på 2-3 personer. Når 2 personer booker rommet betaler de automatisk tillegg for eget rom (kr 450,-). -Fullpensjon inkluderer 3-rette...
Show more

Seng i 4-sengsrom

-Fullpensjon inkluderer 3-retters middag, frokost, matpakke og fylling av termos. Middag på ankomstdag kl 18:00 med felles bordsetning og fast meny. -Halv pensjon (Bed & breakfast) inkluderer frok...
Show more

Seng i 6-sengsrom

-Fullpensjon inkluderer 3-retters middag, frokost, matpakke og fylling av termos. Middag på ankomstdag kl 18:00 med felles bordsetning og fast meny. -Halv pensjon (Bed & breakfast) inkluderer frok...
Show more

Seng i hunderom 3-sengs

Tilrettelagt for hund
*Det er ikke mulig å booke hunderom ekslusivt. Gjevilvasshytta har to hunderom med tilsammen 3 sengeplasser i hvert rom. Disse plassene fordeles mellom alle reisefølger med firbeinte turkamerater. *D...
Show more
Bestill overnatting