Sildevika

Ubetjent
DNT Telemark
Låst med spesialnøkkel
Grenland
15. apr. - 17. sep.
10 sengeplasser

Sildevika er ei idyllisk kystledhytte med flott beliggenhet på fastlandet ved Ormerfjorden, cirka 1 mil sør-sørøst for Porsgrunn. Det gamle fiskebruket med hovedhus, naust og brygge ligger rett ved sjøen og har plass til 13 personer. Hele anlegget er fredet av Riksantikvaren. Les om fredningen på Kulturminnesøk via lenken.

Hytta kan leies fra april til midten av september, og egner seg meget bra for skoleklasser og grupper. Ved Sildevika er det brygge for besøkende og gode teltmuligheter rett i nærheten av hytta. 

Merk at telting kun er tillatt på skiltede plasser, og ikke rett utenfor hytta. 

Porsgrunn kommune ved skjærgårdstjenesten må ha anledning til å vedlikeholde området rundt hytta og det er ikke lov å sette opp telt og lavvo utenfor angitt plass.

Klikk her for romplan

Se badevannstemperatur her

Leie av Sildevika og leietid

Opphold må forhåndbestilles på nett ved å klikke på “Bestill overnatting”-knappen på denne siden. Hytta bookes i sin helhet. Du får tilsendt kode til nøkkelboksen på e-post etter betaling. Det er ikke lenger nødvendig å hente nøkkelen i tursenteret i Skien.

For spørsmål om hytta eller booking kan DNT Telemark nås på telefon 35 53 25 55 eller mail telemark@dnt.no

Leietager disponerer hytta fra 12.00 ankomstdag til 12.00 avreisedag.

Vær ute i god tid, for hytta er populær. Ta også kontakt hvis du bare skal bruke området rundt hytta. Slik at vi og du har oversikt over hvor mange som er på stedet til en hver tid. Husk å ta med og bruk eget laken og sengetøy, lakenpose. Sengetøyet som ligger på i dag er bare et beskyttelsessengetøy.

Utstyr og fasiliteter

Det er 10 sengeplasser på hytta og 3 ekstra madrasser.

I tilknytting til hytta er det også brygge, badeplasser og store plener som kan brukes til aktiviteter og oppsetting av telt og lavvoer. Merk at telting kun er tillatt på skiltede plasser.

Hytta er ellers utstyrt med følgende:

Kaldt vann på yttervegg, tønnegrill. Grillkull medbringes. I båthuset er det do (husk toalettpapir). Komfyr og kjøleskap med liten fryserdel. Kaffetrakter, kjeler, stekepanner og bestikk. Middagsservise og frokostservise til 12 personer.

Toaletter

I båthuset finner du nå to toaletter: et offentlig toalett tiltenkt dagsbesøkende/teltere med inngang fra utsiden direkte inn i båthuset skiltet med Toalett. For leietagere av hytta er det et toalett med inngang fra innsiden av båthuset. Til denne døra er det hengelås, nøkkelen henger inne på hytta. Dette toalettet er leietagerne selv ansvarlig for å vaske over på lik linje som øvrig utvask etter endt leieopphold. Det bes om at brukere av det offentlige toalettet ikke setter igjen tannbørster o.l slik at det får et “garderobepreg” da det er et toalett for alle. Utedoen i lia bak hytta står også fremdeles.

Båt, kajakk og SUP-brett

Sildevika har en liten plastjolle, en sit on top-kajakk og tre stand up paddle board (SUP-brett). Disse er det mulig å bruke, men det kan være lurt å høre om de ligger på vannet/ i båthuset, da de av og til ligger til reparasjon.

Området er flott også utenom den tida hytta er åpen. Bruk av områdene til aktivitet og leirslagning er fullt mulig, teltplasser er skiltet. Utenom hovedsesongen må en ta med drikkevann.

Brygga

Brygga ved sjøbua skal ikke benyttes til annet enn av- og påstigning. Leietakere har ingen eksklusiv rett til å benytte bordene på brygga eller plattingen nord for hytta.

Turmål fra hytta

Området som disponeres rundt hytta er cirka 75 mål og har to fine øyer samt flere badestrender. Det er også flere småtopper som gir fin utsikt over fjordområdene, slik som Plasseråsen, kjent sjømerke og utsiktspunkt, Isdammen ved Bjønnes, Solvika og ishustomtene ved Solvika, Bjønnes og Lajordet. Det er også en rekke oldtidsminner/ røyser i området. På Matholmene like ut for hytta er det gode fiskeplasser.

Den blåmerkede kyststien går også forbi hytta. Det er i tillegg ryddet en sti som går opp og rundt åsen bak hytta. Stien starter i lia ved utedoen, og på toppen er belønningen vid utsikt over fjorden.

Det jobbes med å knytte hytta til kyststien i Vestfold.

Tilrettelegging for hund

Man kan ved overnatting plassere hunden i sikringsbu/båthus, men det er ikke lov med hund inne på hytta.

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

Sildevika hel bolig

Sildevika! Hytta har 10 sengeplasser og er låst med spesialnøkkel. Det gjøres avtale med tursenteret for å hente nøkkel i forkant av oppholdet. Det er 2 veier å gå ut til hytta. Begge tar ca 2...
Show more
Bestill overnatting