Svukuriset

Betjent
DNT Oslo og Omegn
Femundsmarka
21. juni - 8. sep.
45 sengeplasser
Tilrettelagt for hund

Svukuriset er en vakker, ombygget fjellgård som ligger blant Femundsmarkas mange multemyrer. Hytta er et fantastisk utgangspunkt for turer i villmarksriket Femundsmarka nasjonalpark, både for deg som skal gå fra hytte til hytte og ikke minst for deg som vil bo fast noen dager.

Åpningstider

Svukuriset er betjent når den er åpen, og har ikke selvbetjeningskvarter. Åpningstidene ser du lenger opp på siden. Du kan også se dem på hjemmesiden til Svukuriset. 

Bestilling av overnatting gjøres på hyttebestilling.dnt.no. Har du spørsmål vedrørende din bestill eller spesielle ønsker ta kontakt på epost.  

For booking av seng på sovesal eller andre henvedleser kan du også sende bestilling pr e-post til svukuriset@dnt.no

Les mer om bestilling av overnatting på Svukuriset: overnatting 

Vi viderefører ordningen med forhåndsbooking av senger på de betjente hyttene, men hyttene er nå også åpne for dem som kommer uten å ha bestilt.

Her finner du DNTs oppdaterte informasjon om hytter og aktiviteter i forbindelse med smittevern.

Turmuligheter

Terrenget rundt Svukuriset er lett og variert og egner seg veldig godt for barn. Barna finner også masse leker og spill på hytta, både til inne- og utebruk. Rett utenfor huset er det en herlig bekk du kan bade i og en koselig bålplass hvor du kan grille pølser og steke pinnebrød.

En båttur med Fæmund II (åpnes i nytt vindu) på det blanke “innlandshavet” Femunden, med utsikt til fjellene omkring, er en opplevelse for livet! Her kan du oppleve Femundsmarka fra sjøen, eller i kombinasjon med turer i Femundsmarka og områdene rundt.

Les mer om turer og aktiviteter på Svukuriset og i området rundt. 

Kontaktinformasjon 

Svukuriset adresse: 2446 Elgå, telefon utenfor sesong: 22822800

E-post: svukuriset@dnt.no 

Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: “Töfsingdalen 10075” Turkart: Femund Nord (2008) 1:50 000 og Femunden (2010) 1:100 000 fra Nordeca og Fjällkarta W31 Grövelsjön (2005) 1:50 000 fra Lantmäteriet

Skoleklasser og lignende grupper: Svukuriset tar gjerne i mot skoleklasser. For besøk med skoleklasse må det bookes plass på hytta ved å kontakte hyttas bestyrere eller DNT Oslo og Omegn, tlf 22 82 28 00.

På hytta finnes det naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det finnes også noe enkelt utstyr for uteaktiviteter som baller, bocca og kubb. I tillegg er det en permanent natursti ved hytta, lavvo, fiskestenger og sykler. Et stort turkart som viser turmuligheter ved hytta.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.

Hyttas bestyrere er godt kjent rundt hytta og kan gi god informasjon om turmuligheter, aktuelle aktivitetssteder og annen praktisk informasjon.

Lokal mat er en del av turen og opplevelsen på Svukuriset. 

Hytta serverer lokal mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. DNT jobber i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet for å fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene. Les mer om Lokal mat-prosjektet

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

2-sengsrom

Inkludert i prisen: * Middag på ankomstdagen * Frokost * Matpakke * Påfylling av termos

4 - sengsrom

Inkludert i prisen: * Middag på ankomstdagen * Frokost * Matpakke * Påfylling av termos

6-sengsrom

Inkludert i prisen: * Middag på ankomstdagen * Frokost * Matpakke * Påfylling av termos

Sovesal


Hundeburet rom 9: 4 sengsrom med hund

Tilrettelagt for hund

Hundeburet rom 10: 6-sengsrom med hund

Tilrettelagt for hund
Bestill overnatting