Tungestølen Turisthytte DNT

Betjent
Luster Turlag
Ulåst
Breheimen med Jostedalsbreen
7. juni - 26. sep.
40 sengeplasser

Klar for å oppleve vill og vakker vestlandsnatur, med breer og stupbratte fjell? Da er ein tur til denne familievennlege hytta noko for deg! Du kan nå oss på epost: tungestolen@dnt.no

BELIGGENHET

Tungestølen ligger i den vakre landbruksbygda Veitastrond i Luster kommune i Sogn. Bygda strekker seg fra nordenden av det 17 kilometer lange Veitastrondsvatnet og har det største slettelandskapet i Sogn. Omkranset av høye fjell på begge sider av dalen og med Jostedalsbreen nasjonalpark som et lokk rundt, er dette virkelig ei perle av ei brebygd.

Innerst i dalen ligger Tungestølen Turisthytte ved foten av den karakteristiske Skyttarpiggen. Fjellet som åpner de to neste dalførene, Langedalen og Austerdalen, rett inn mot Jostedalsbreen. I enden av begge dalene er det massive brefall. Begge to er blant de mest spektakulære i Norge. Området nedenfor hytta er det et stort elvedelta med smaragdgrønne breelver og flere støler med beitende husdyr.

ROM- OVERNATTING & MAT

Vi har 3 overnattingsmuligheter hos oss.

  • Soveselet: 21 senger, fordelt på 4 etasjer
  • Bankhytta: 1 rom med 4-5 senger. To køyesenger med 2 senger i hver køye, overkøyer 90cm/ underkøye 120cm
  • Austerdalshytta (ny i 2021): 3 rom, med 4 senger i hvert rom. Totalt 12 sengeplasser. To køyesenger i hvert rom. Overkøye 90cm/ overkøye 120cm. Vi leier ut hele hytta til grupper, men du kan også leie bare 1 rom eller 2 rom. De rommene du bestiller, får du for deg selv og dine, men det kan komme andre gjester på de andre rommene.

Dusj/ WC og tørkerom har vi i et felles servicebygg på tunet.

BESTILLING OG BETALING

Vi selger kun overnatting med fullpensjon. Se priser og mer informasjon på vår nettside: www.dnt.no/tungestolen

TURER OG AKTIVITETER

Det er mange fantastiske turer rundt hytta. Både for deg som vil ha en rolig vandretur til det mer ekstreme. Vi har et samarbeid med Norgesguidene AS på breføring og de mer avanserte og lange turene, samt klatreturer. For booking av guidede turer ta kontakt direkte med Norgesguidene, norgesguidene.no.

Vi har også sykler du kan låne!

DNT-MEDLEMSKAP

Som DNT medlem får du rabatterte priser på overnatting, du støtter også det gode arbeidet som legges ned av DNT i hele Norge!

HISTORIE

Tungestølen har vært brukt til seterdrift sommerstid i all sin tid. I 1894 oppdaget den britiske fjellpioneren William Cecil Slingsby området på en sine mange turer i Norge. Han omtalte brefallene i Austerdalen til “The finest ice scenery in Europe”. Siden 1910 har Tungestølen vært drevet som turisthytte. Hytta har lange tradisjoner som et knutepunkt for brekryssinger og for å ta imot brevandrere. I 1988 var driver på Tungestølen, Randi Neset, vertskap for den gang HM Kronprinsesse Sonja, som skulle krysse Austerdalsbreen over til Nordfjord sammen med brefører og mangeårig turfølge Claus Helberg. 2011 var det brått slutt. I romjula knuste orkanen Dagmar den ærverdige hytta til pinneved. 101 års sammenhengende virksomhet som turisthytte var over.DNT med Anne Mari Aamelfot Hjelle i spissen tok initiativet for re-etablering av turisthytta og arkitektkonkurransen ble vunnet av Snøhetta. Grunnsteinen ble nedlagt 25 august 2018 og den nye hytta ble offisielt åpnet av HM Dronning Sonja 6 september 2019.

EIERE OG BESTYRERE

Luster Turlag står som eiere av Tungestølen Turisthytte. Randi Bjørnbeth er bestyrer på hytta.

Vi gleder oss til å ta deg i mot, velkommen!

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

Sovesal

Seng i sovesal. 21 senger fordelt på 4 etasjer. Det er god plass mellom sengene. 2 og 2 senger er i en alkove skilt fra andre med en skillevegg og alle senger har egen lufting. For overnatting i B...
Show more
Bestill overnatting