Rauhelleren

Betjent
DNT Drammen og Omegn
Hardangervidda
17. mar. - 10. apr.
54 sengeplasser

Rauhelleren er en populær turisthytte der den gode gamle atmosfæren fremdeles sitter i veggene. 

BELIGGENHET: Hytta ligger ved Langesjøen midt på Hardangervidda, med en utrolig sikt både øst- og vestover. Hytta er sentralt plassert i hytte- og rutenettet på Hardangervidda, men området rundt byr også på gode muligheter for dagsturer som egner seg for barnefamilier, fiske, padling, samt flere lett tilgjengelige og spennende topper.  

UTSTYR: Hytta, som er betjent i sommersesongen og store deler av vintersesongen, har 54 senger fordelt på 8 rom med 2 senger, 8 rom med 4 senger og 1 rom med 6 senger. Rommene er av god turisthyttestandard med god plass til ekstra madrasser på gulvet. Toalett, vaskerom med dusj og tørkerom er plassert i nytt sanitærbygg der overskuddsvarme fra strømaggregatet gir rikelig varmt vann og viddas mest effektive tørkerom.  

BESTILLING: Vi oppfordrer til å forhåndsbestille overnatting, via nettbestilling eller direkte til hytta. Fremvising av gyldig medlemskort gir deg medlemspris på overnatting og måltider. DNT Drammen og Omegn har innført gratis overnatting og reduserte matpriser for barn på tur til Rauhelleren og Mårbu. NB! Ved forhåndsbestilling gjelder kun full pensjon. Det vil si at du kjøper frokost, lunsj og middag i tillegg til selve overnattingen. Fyller man ikke opp alle sengene i sin booking, kan man risikere å få flere personer inn i ledig sengekapasitet. Dette gjelder kun de få gangene hytta er helt full.  

Utenom sesong er det selvbetjent overnatting i sikringshytte (30 soveplasser). Sikringshytta er tilgjengelig med DNT-nøkkel. Det er mulig å forhåndsbestilling overnatting der. Klikk her for å lese mer om hytta og reservere plass. Denne hytta holder periodevis stengt pga hensyn til villrein, så sjekk åpningstider på hyttas infoside.  

AKTIVITETER: Lokal mat er en del av turen. Hytta serverer lokal mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. DNT jobber i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet for å fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene. På menyen står røykekjøtt og komler kvar torsdag. Betasuppe, spekemat og rømmegraut med nybaka kveitkringle kvar laurdag. Røykt svinekam med riskrem til dessert er fast på søndagar. Ovnsbakt aure frå fjellvatnet har ingen fast dag, men dei flest er glade for å slumpe innom den dagen…

På frukostbordet finn ein bestandig heimelaga syltetøy og salater. Innimellom egenprodusert ribberull, røykelaks, roastbeef eller grava viltkjøt. Lokalprodusert honning, og kjøttpålegg frå Hardanger.

Vertskapet har vært på to bakekurs med bakaren Andre Løvaas (frå bakelandslaget, ein av de som starta opp “Åpent bakeri”, no på Regal), så forhåpentligvis vil gjestane på Rauhelleren nå få enda bedre brød og boller!   

Les mer om Lokal mat-prosjektet

Det finnes forskjellig å ta seg til rundt Rauhelleren, om ein vil ha ein “kviledag” på turen. Aktiviteter å foreta seg på og rundt hytta: – Hester, smågriser og høner går fritt på tunet og er trivelige venner for store og små. Ta del i mjølking og dyrestell, det skjer ca kl 09.30 på føremiddag og rett etter middag om kvelden. – Me har kajakk og kano med redningsvester for utleige. – Fiskestenger og enkelt kokeutstyr om ein vil lage lunchen sjølv, og telt og lavo om ein vil prøve sove ute. – Mange liker å friste fiskelykken i hølene ned over Djupa, der er også mange lune groper med mjuk mose til ein “midt på dagen ” kvil. – Padle over Langesjøen og gå på “toppen” Skrekken er ein fin dagstur, likeså ein tur bak i Rauhellernutane for å sjå på dyregraver og utsikten. – På varme, fine sommardager finst det fleire fine sandstrender, der ein kan spise nista og kanskje vasse litt, den største er i østenden av Langesjøen ved Hansebu. Flotatjønn, 30 minutters gange mot vest, er veldig grunnt og blir fort varmt, der er det og fleire fine bukter. – Under Torshaug rett ved hytta er bakken som eit sandtak, det er det flott plass for leik og morro.

VILLREIN: Det du blir glad i tar du vare på😊 https://www.dnt.no/villrein/

Vi er forpliktet til å ta vare på villreinen, og Hardangervidda er Norges største villreinområde. Reinen bruker ulike deler av vidda til ulike årstider. Se områder. Hold deg til stiene, og ha hunden i bånd. Om du treffer på en reinsdyrflokk så hold deg i ro til dyrene har passert. Du kan lese mer her.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

2-sengsrom

2 sengsrom med enkel standard med mulighet for madrass på gulvet. Noen rom har familiekøye som er 120 cm bred nede. Ønskes en ekstra soveplass på disse rommene må det bestilles separat, velg romkatego...
Show more

Seng i 2-sengsrom tillatt med hund


Seng i 3-sengsrom


Seng i 4-sengsrom


Seng i 6-sengsrom


Seng i sovesal


Ekstra soveplass

Bestill overnatting