Fugleleiken

Ubetjent
Skien Turlag
Låst med DNT-nøkkel
Grenland
Stengt 30. mai - 4. aug.
3 drop-in plasser

Fugleleiken er dessverre midlertidig stengt for booking grunnet vedlikehold. DNT Telemark, 26.06.24

Fugleleiken ligger vakkert til i nordenden av Svanstulvann i Luksefjell, og er en fin base for flotte naturopplevelser både på barmark og snø.

Se Skien Turlags andre hytter i samme område her.

Beliggenhet og turmuligheter

Fugleleiken er et ypperlig turmål både sommer og vinter. Den er mest besøkt i vintersesongen, da den ligger ved Huldreløypa, en av de mest benyttede skiløypene i Skien kommune. Området er relativt snøsikkert og det er mange preparerte løyper å velge mellom, fra enkle barneløyper til mer krevende spor for den som gjerne vil ha en langtur innover heiene. Med så kort avstand til Grenland er det ikke mye som kan måle seg med Sauheradfjella. Hva med en skitur over Svanstulflottene, eller en tur innover Steinbruløypa, med fine utsiktspunkter mot Lifjell og helt til Gaustatoppen. For barnefamilier er Huldreløypa et godt alternativ, med mulighet for servering av vafler og saft eller kaffe på hytta.

Men også på sommerstid har Fugleleiken mye å by på, enten du kommer med bil, på sykkel eller til fots. Fra Luksefjell går det merket sti forbi Grantjern inn til Fugleleiken og Svanstul. Et annet spennende alternativ er å ta toget til Nordagutu på Bratsbergbanen mellom Porsgrunn og Notodden. Fra Nordagutu stasjon går det en gammel merket setervei til hytta (ca. 10 km). Fugleleiken danner et fint utgangspunkt for toppturer til Nare (805 moh) og Ørnenuten (811 moh), med forbindelse til Sommerseter og Solumhytta. Fiskemulighetene er mange, både i Svanstulvann og i de mange andre vannene i nærheten (husk fiskekort). Og frister det med en bærtur kan du fylle spannet både med multer, blåbær og tyttebær i dette området.

Fugleleiken ligger ved enden av skogsbilveien til Svanstul, ca. 30 km nord for Skien. Terrenget er åpent og vennlig, med gamle setervoller lenger øst ved Svanstulvann som nærmeste nabo. I gamle dager var det stor aktivitet her med både skogsdrift og fløtning. Fra vannet renner den gamle fløtningselva ned mot Flekkeren.

Opphold på Fugleleiken

Første etasje har et stort oppholdsrom, dette brukes som serveringssted i helger og ferier om vinteren, og er ellers stengt for bruk. Andre etasje er reservert overnattingsgjester. Her er det to soverom, med 7 senger totalt, pluss mange ekstra madrasser. (NB! Det er kun 7 sett dyner og puter). Det er felles oppholdsrom og kjøkken mellom soverommene. Vann hentes i bekken ca. 200 m vest for hytta, eller fås ved å smelte snø. En vedovn gjør det varmt og trivelig. Solcellepanel gir lys til lampettene, mens maten lages på 2-platers gassbluss.

Merk: I helgene i vintersesongen, samt vinter- og påskeferie er sengeplasser forbeholdt vaffelvaktene som jobber dugnad i kafeen. Det er derfor ikke mulig å forhåndsbestille overnatting. I ukedagene er det mulig å forhåndsbestille. Det vil være mulig for gjester som kommer på drop-in i helgene å benytte seg av madrasser for overnatting.

Vi oppfordrer til å ikke å bruke sovepose da dette er viktig for å begrense faren for veggdyr på DNT hytter. Samtidig vil vi meddele at vi har vært heldig og aldri hatt dette på noen av DNT Telemark sine hytter.

Hund på hytta

Det er tilrettelagt for hund i vedboden, men dessverre ikke mulig å ta med huden inn på selve hytta.

Fugleleiken om vinteren

Terrenget her er temmelig snøsikkert, og det er en rekke preparerte løyper å velge mellom, fra enkle barneløyper til mer krevende spor for den som gjerne vil ha en langtur innover heiene. “Huldreløypa” går rett forbi hyttas hovedinngang.

Hver helg fra jul/nyttår og ut skisesongen og hele vinter- og påskeferien er hytta åpen for servering av kaffe, saft, vafler, og sjokolade mellom kl. 10:00 og kl. 16:00 med forbehold om frivillige vaffelvakter. Disse gjør en solid innsats for hytta og foreningen: Tusen takk skal dere ha!

Vil du være vaffelvakt en helg? Ta kontakt med telemark@dnt.no og meld din interesse!

Betaling av opphold

Last ned betalingsappen “DNT Hyttebetaling” før du skal på tur for å enkelt betale overnatting på Fugleleiken Turisthytte. Det er ikke dekning på Fugleleiken, så appen må lastes ned på forhånd. Du kan legge inn overnattingen allerede når du er på hytta, men betaler via appen på mobilen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig.

Så enkelt er det:

  1. Gå inn på App Store eller Google Play og søk opp DNT Hyttebetaling. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.
  2. Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen og registrer deg.
  3. Når du kommer frem til hytta skriver du deg inn i protokollen og betaler for opphold og proviantkjøp med appen DNT hyttebetaling.
  4. Dersom du har dekning på hytta betaler du på stedet. Uten dekning velger du «betal senere» i appen, og gjør opp så snart du får dekning. Du vil få et varsel fra appen om manglende betaling når du kommer i dekning.

Hvis du ikke har mulighet for å bruke appen, kan du betale for hytteoppholdet på “gamlemåten” ved å fylle ut betalingsblankett, for så å få tilsendt faktura.

Kart Grendland Turkart, blad 4- Skien Nord 1:25000 Dette kan kjøpes på tursenteret i Torggata 15 i Skien

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

Fugleleiken Rom 1, Enkeltseng 1


Fugleleiken Rom 1, Enkeltseng 2


Fugleleiken Rom 1, Enkeltseng 3


Fugleleiken Rom 1, Enkeltseng 4

Bestill overnatting