Koboltkoia

Ubetjent
DNT Drammen og Omegn
Låst med DNT-nøkkel
Trillemarka og Holtefjell
Åpen hele året
12 sengeplasser

Trivelige Koboltkoia er et idyllisk sted, ei koie med sjel. Her er det en flott uteplass med benker og herlig utsikt. 

BELIGGENHET: Hytta ligger på en tipp like nedenfor de nordlige Koboltgruvene i Modum. (Blaafarveværkets gruver). Koia har flott utsikt over Holleia, Tyrifjorden og Finnemarka. 

 UTSTYR: Koboltkoia har stor stue med åpen kjøkkenløsning. Koia er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold; kjøkkenutstyr og dekketøy. Det er vaskemidler, bøtter og kluter for oppvask og rengjøring etter bruk. Her er ikke strøm, men gassbluss til matlaging, vedfyring for oppvarming, og stearinlys for belysning. Koia har i alt 12 sengeplasser fordelt på et soverom i første etasje med fem sengeplasser og sovesal i annen etasje. Husk lakenpose, eller sengetøy, til å ha utenpå det som er der. Du finner utedoen i eget bygg utenfor, der er også vedboden. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnen inne på hytta, ikke til bål ute. Ved er kostbart.

HUND: Det står hundebur i gangen. Hunden skal ikke inn ellers i hytta.

BESTILLING: Koboltkoia leies kun ut i sin helhet og den må forhåndsbestilles. Du disponerer hytta fra kl. 14 ankomstdag til kl. 13 avreisedag. 

VANN: Det kan hentes vann i den nye vannkanalen, som er under bygging med rennende vann fra Nordgruvetjern. Den ligger ca 100 m videre på veien forbi vannposten, som tidligere har vært i bruk. Tralle og trillebår i boden, kanner og bøtter i koia. Det er også mulig å hente vann i Nordgruvetjern (på toppen av kanalen, bak demningen). Vann er tilgjengelig helt til vannet i Nordgruvetjern fryser for vinteren.

Vannet er drikkbart, men ta gjerne med drikkevann.

Fra våren 2024 vil det være vannkran tilgjengelig i kanalområdet.

AKTIVITETER: Blaafarveværket/Koboltgruvene har merket kulturhistoriske stier til gruvene og tufter etter boplasser i området. Brosjyrer fås i Gruvekroa (åpningstider). En fin runde for de aller fleste er runden over Hoggvarden og Skuterudsetra. Turforslag finnes på UT.no. En overnatting på Koboltkoia er også flott å kombinere med opplevelser i tilknytning til Blaafarværket: blaa.no Det er en skiltet og blåmerket tursti over åsen mellom Koboltkoia/Koboltgruvene og Haugfossen på Blaafarveværket. Ca 12 km. lang (Haugfoss-stien). Denne stien går innom flere kulturhistoriske steder samt fine utsiktspunkter. Se her for nærmere beskrivelse og kart

HISTORIE: Les hyttas spennende historie her.

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

Koboltkoia

Bestill overnatting