Kalhovd Turisthytte

Betjent
DNT Telemark
Hardangervidda
25. sep. - 15. okt.
75 sengeplasser
Tilrettelagt for hund

**OBS anleggs traffikk i sommer med begrenset åpning og kolonne kjøring. For oppdatering se her: Kalhovd-Strengen-Grotte dammer (statkraft.no)**

**Merk broen over Slettåi mellom Mogen og Stordalsbu blir ikke satt opp før 1 juli 2023**

Velkommen til Kalhovd Turisthytte på 1100 moh.! Kalhovd ligger vakkert til ved Kalhovdfjorden sørøst på Hardangervidda og er en naturlig inngangsport til Vidda. Det går bilvei helt fram til hytta om sommeren. Kalhovd Turisthytte består av både en betjent og en ubetjent del. Når hytta er betjent, er det ingen ubetjent del ved hytta. Fra midten av oktober til starten av mars er hele anlegget helt stengt. 

OBS! Kalhovdveien er stengt fram til st. Hans. Det betyr at vi dessverre også må holde den ubetjente delen av Kalhovd Turisthytte stengt fram til den både veien og den betjente delen åpner 23. juni. Vi gleder oss til å ønske alle velkommen til hytta!

Etter 23. juni vil det være begrensede åpningstider på Kalhovdveien. Klikk her for oppdatert informasjon.

Området byr på mange muligheter for fotturer, fiske, jakt og padling om sommeren, og skiturer om vinteren. Kalhovd er et populært reisemål for sykkelturister som ønsker kombinere syklingen med fotturer i et praktfullt fjellterreng, og et godt valg for hytte-til-hytteturer både til fots og på ski. Fra hytta er stiene merket innover Hardangervidda mot Helberghytta, mot Stordalsbu og til Mårbu. I sommersesongen går det rutebåt til Mårbu. Vinterstid er området et skieldorado der du kan gå lange skiturer langs stikkede løyper. 

Merk: påsken 2023 holdes Mogen Turisthytte, som ligger etter Stordalsbu, stengt grunnet tekniske driftsutfordringer. 

Lurer du på hvordan det ser ut på Kalhovd akkurat nå? Følg med på webkameraet vårt her. 

Betaling betjent del

Du kan betale med kort i den betjente delen til Kalhovd Turisthytte. 

Betaling ubetjent del

Den ubetjente delen betales enten ved forhåndsbestilling eller ved å laste ned betalingsappen “DNT Hyttebetaling” før du skal på tur.

Så enkelt er det:

  1. Gå inn på App Store eller Google Play og søk opp DNT Hyttebetaling. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.
  2. Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen og registrer deg.
  3. Når du kommer frem til hytta skriver du deg inn i protokollen og betaler for opphold og proviantkjøp med appen DNT hyttebetaling.
  4. Dersom du har dekning på hytta betaler du på stedet. Uten dekning velger du «betal senere» i appen, og gjør opp så snart du får dekning. Du vil få et varsel fra appen om manglende betaling når du kommer i dekning.

Hvis du ikke har mulighet for å bruke appen, kan du betale for hytteoppholdet på “gamlemåten” ved å fylle ut betalingsblankett, for så å få tilsendt faktura.

Hund på hytta betjent del

Det er viktig å bestille i forkant hvis man har med seg hund. Vi har 4 hunderom, alle med 4 senger. På bygget med hunderom finnes det egen inngang til disse. Hund har ikke adgang til fellesarealer. 

Hund på hytta ubetjent del

Hund er ikke tillatt på rom eller i fellesarealer, men kan sove i hundebur i gangen (120,-). Husk å forhåndsbestille plass også til hunden, da vi kun har ett bur.

Mat når hytta er betjent

Maten på Kalhovd tilbredes så langt som mulig av lokale råvarer og etter tradisjonelle oppskrifter. Vi ønsker at våre gjester skal få en smak av ekte Telemarksmat og tradisjon. 

På Kalhovd serveres det frokost fra kl. 08:00-09:30. Ved frokosten er det også mulighet for å smøre niste. Om man setter på termosen klar kvelden før kan man også hente den ved frokost, fylt med noe varmt.

Når hytten er betjent serveres det også á la carte lunsj på Kalhovd mellom kl.12:00-16:00.

Arrangementer utenom sesongene kan bookes etter nærmere avtale.

Mat når hytta er ubetjent

Det er ikke matlager på hytta, så all mat må medbringes. Det er kjøkken i den ubetjente delen.

Annen praktisk info ubetjent del

Den ubetjente delen er i bygget kalt “Tuppehuset” og har 18 sengeplasser, hvorav 12 kan forhåndsbestilles. I oppholdsrommet er det ekstra madrasser.

Toalett: Utedo ligger i hytta rett nedenfor Tuppehuset kalt “Butikken”.

Strøm: Den ubetjente hytta har strøm, men vi har per i dag ingen mulighet for å lade elektriske motorvogner.

Vann: Det er ikke vann på hytta i vinterhalvåret. Vann hentes i Kalhovdfjorden (100m), eller man smelter snø.

Ved: Ved finner du i hytta rett nedenfor Tuppehuset kalt “Butikken”.

Kart

Kart: 1515 II Kalhovd 1:50 000, Hardangervidda Øst 1:100 000, Hardangervidda Sør-Øst 1: 60 000. Kart over området kjøper du på DNT Telemarks tursenter. Tilrettelagt for rull estolbrukere 

Elbil 

Vi har per i dag ingen mulighet for å lade elektriske motorvogner.

Villrein på vidda

Villreinen får stadig mindre leveområder å bevege seg på i fjellet. Hyttebygging, veier og energiutbygging legger beslag på viktige beiteområder og trekkveier, og ferdsel kan påvirke arealbruken til dyrene.

Både turfolk og villreinen er glad i å vandre, og vi bruker ofte de samme områdene. Det er viktig at vi tar hensyn til villreinen når vi er på tur i villreinens rike. Les mer om vern av villrein her.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

4-sengsrom

Seng på 4-sengsrom. Prisen inkluderer overnatting, middag, frokost med niste og termos. Her legger du inn en lengre beskrivelse

5-sengs familierom

Seng på 5-sengs familierom. Rommet består av to køyesenger, der den ene underkøyen er en 120-seng. Rommet passer derfor bra til en familie på fem eller fem gode venner som ikke har noe imot å dele en...
Show more

4-sengsrom, hunderom

Tilrettelagt for hund
Seng på 4-sengs hunderom. Det er lov å ha med hund på rommet. Vi har også to hundebur tilgjengelig på hytta. Prisen inkluderer overnatting, middag, frokost med niste og termos.

2-sengsrom

Seng på 2-sengsrom. Prisen inkluderer overnatting, middag, frokost med niste og termos.

3-sengs familierom

Seng på 3-sengsrom. Rommet består av en køyeseng der underkøyen er en 120-seng. Rommet passer derfor bra til en familie på tre eller tre gode venner. Prisen inkluderer overnatting, middag, frokost...
Show more
Bestill overnatting