Vakkerstøylen

Selvbetjent
DNT Sunnmøre
Ulåst
Tafjordfjella og Reinheimen
Åpen hele året
24 sengeplasser
8 drop-in plasser
Tilrettelagt for hund

Vakkerstøylen ligger lunt og trivelig til i bjørkeskogen ved Ulvådalsvatnet, og er en del av Reinheimen nasjonalpark. Her er det gode fiskemuligheter både i vatnet og nærliggende elver. Fiskekort kjøpes på Vakkerstøylen, eller på Brøstet.

Den gamle tømmerhytta er kanskje den mest sjarmerende hytta i Tafjordfjella, og er opprinnelig bygd på 1800-tallet nede ved Verma. Den skal ha vært brukt både som bolig for smeden, og som skole før den blei kjøpt og fraktet dit den står i dag.

Vakkerstøylen er et flott utgangspunkt for turer innover i Tafjordfjella. Du kan krysse Ulvådalsvatnet med robåt og deretter følge ruta bratt opp Tungegrova og over Tunga til Pyttbua.

Området er fint for dagsturer i dalene. Toppene i området er også flotte med Skarvskaregga, Hånådalstinden og Bjørnegga som de mest naturlige målet.

Om vinteren kan du gå på ski til Langodden før du krysser Ulvådalsvatnet og over fjellet noe øst for Lågtunga før nedkjøring til Pyttbua. Vakkerstøylen blei ombygd sommeren 2015, og egner seg nå bra til vinterbruk med gode tørkemuligheter.

Hytta er et av overnattingsstedene på Valldalsleden, og er også et av overnattingstedene på DNT Sunnmøres SignaTUR gjennom Tafjordfjella.

Betaling skjer på hytta om du ikke har bestilt. Last ned appen DNT Hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene via smarttelefonen i stedet for skjema for fakturabetaling. Om du ikke har mobildekning legger du inn dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig. Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen

Tilrettelagt for hund: Det er ei seng og to hundebur i brønnhuset, like ved siden av hytta. Her er også vedovn. I vedskjulet er det også bur til hund. Vinterstid og når det er veldig fuktig anbefales det å benytte burene i vedskjulet. Det ligger ved siden av tørkerommet og har direkte tilgang fra hytta.

Oppskriftshefte basert på proviantlageret
I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter.
Ta en titt i vårt oppskriftshefte

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Villrein: Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet.Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

Vakkerstøylen Rom 3. Køyeseng 1. nede


Vakkerstøylen Rom 3. Køyeseng 2. oppe


Vakkerstøylen Rom 3. Køyeseng 3. nede


Vakkerstøylen Rom 3. Køyeseng 4. oppe


Vakkerstøylen Rom 4. Køyeseng 1. nede


Vakkerstøylen Rom 4. Køyeseng 2. oppe


Vakkerstøylen Rom 5. Køyeseng 1. nede


Vakkerstøylen Rom 5. Køyeseng 2. oppe


Vakkerstøylen Rom 6. Køyeseng 1. nede


Vakkerstøylen Rom 6. Køyeseng 2. oppe


Vakkerstøylen Rom 6. Køyeseng 3. nede


Vakkerstøylen Rom 6. Køyeseng 4. oppe


Vakkerstøylen Rom 7. Køyeseng 1. nede


Vakkerstøylen Rom 7. Køyeseng 2. oppe


Vakkerstøylen Rom 8. Hunderom i brønnhuset

Tilrettelagt for hund
Egen hytte mellom hovedhytte og doen. Hund er inkludert i prisen
Bestill overnatting