Svarthamar

Selvbetjent
DNT Oslo og Omegn
Låst med DNT-nøkkel
Langsua
Åpen hele året
9 sengeplasser
5 drop-in plasser
Tilrettelagt for hund

Svarthamar har hatt sammenhengene seterdrift i flere hundre år, og det er seterdrift på Svarthamar fortsatt. I 1955 inngikk DNT en avtale om leie av ei hytte på stedet, noe som har gjort området mer tilgjengelig for besøkende.

Svarthamar er et fint utgangspunkt for turer videre innover i Langsua. Tilgjengeligheten til selvbetjeningshytta er god med bilveg helt fram på sommeren.

Fint for barnefamilier
Småbarnsfamilier har mange muligheter her da terrenget er egnet for selv mindre barn. Ellers er det mye spennende å se for de små i forbindelse med seterdriften, og det er rikelig med gode fiskevann i nærheten.

Om hytta

  • Antall soveplasser totalt: 9
  • Antall senger tilgjengelig for bestilling: 4 
  • Antall senger for drop-in: 5

Sengene som kan forhåndsbestilles, er nummererte (se plantegninger under Bilder).

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Oppskriftshefte basert på proviantlageret
I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter.
Ta en titt i vårt oppskriftshefte

Betaling

Priser på overnatting og proviant
Vi gjør oppmerksom på at prisene på hytta følger prislisten til DNT Oslo og Omegn. Andre medlemsforeninger i DNT kan ha andre priser.
Gå til prisliste 

Forhåndsbestilling via hyttebestilling.dnt
Det har aldri vært enklere å bestille hyttetur på DNT-hyttene. Via hyttebestilling.dnt.no  kan du enkelt se når hytta er ledig, utforske hytter i kart og bestille plass. DNT Oslo og Omegn legger ut et begrenset antall senger for bestilling. Resten av sengene vil være åpne for drop-in.

Betal med DNT Hyttebetaling
Vi anbefaler alle gjester som ikke forhåndsbestiller og betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling  . Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Betalingsblankett
Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Da sender vi deg faktura, men vær oppmerksom på at det påløper et gebyr på kr. 50,- ved bruk av betalingsblankett. Husk å fylle inn riktig pris for overnatting ut fra alder og medlem/ikke-medlem og alt du har tatt av mat. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund

Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart

Norges-serien fra Nordeca: “Fagernes 10049” – dekker hytta og sørover, mens “Espedalen 10057” dekker resten av Huldreheimen nordover. 

Turkart: 1:50 000 Huldreheimen – Spåtind (2008)

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

Svarthamar, rom 1, seng 1

Underkøye Minst en i turfølge må være medlem for å bruke hytta, og må ha med seg DNT-nøkkelen.

Svarthamar, rom 1, seng 2

Overkøye Minst en i turfølge må være medlem for å bruke hytta, og må ha med seg DNT-nøkkelen.

Svarthamar, rom 1, seng 3

Underkøye Minst en i turfølge må være medlem for å bruke hytta, og må ha med seg DNT-nøkkelen.

Svarthamar, rom 1, seng 4

Overkøye Minst en i turfølge må være medlem for å bruke hytta, og må ha med seg DNT-nøkkelen.

Svarthamar hundebur

Det er et hundebur i uthus. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.
Bestill overnatting