Arnbjørnrud

Ubetjent
DNT Indre Østfold
Låst med DNT-nøkkel
Østfold
Åpen hele året
12 sengeplasser
Tilrettelagt for hund

Hytta ligger idyllisk til med en stor og god terrasse mot kveldssola og med utsikt over Søndre Bustein, perfekt for å nyte skogens ro. Her er det også mange gode muligheter for å henge opp ei hengekøye eller fler.

Beliggenhet

Hytta ligger seg i vakre Trømborgfjella, et fantastisk turområde og med gode fiskemuligheter. Hit kan du gå fra blant annet Dynjan, Ørje, Slora, Frøne, Skrabberud, Brattfoss – mulighetene er mange. Det er også mulig å kjøre bommet bilvei (kr 50 som betales med kort) til Dammyrveien P-plass ca. 1,8 km fra hytta.

NB! Dammyrveien inn i Trømborgfjella stenges i perioden 15. april til 30. juni på grunn av hensyn til dyrelivet, spesielt storfugl i yngleperioden – dette er vedtatt av årsmøtet i Dammyrveien SA. For dere som har bestilt/bestiller overnatting på Arnbjørnrud i denne perioden, vil det være mulig å benytte veien – dere vil bli kontaktet av DNT Indre Østfold for mer informasjon.

Rom

Det er to 4-manns rom (Basdal og Bustein) og ett 3–4 manns rom (Kjelen) i hytta. På rommene Basdal og Bustein er det to køyesenger. Mens på rom Kjelen (som er et hunderom, les mer under avsnittet «Hund») er det en enkeltseng og en familieseng (en familieseng er en køyeseng med to soveplasser nede, og én i overkøya).

Utstyr

Hytta er utstyrt med gassbluss til matlaging, vedovn og peis til oppvarming, og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Gassen til komfyren står i skapet under blussene, husk å koble fra denne når den ikke er i bruk. Mat må du selv ta med. 

Alt lys på hytta er koblet til solcelleanlegget – vær hensynsfulle og bruk kun det nødvendigste. Husk å skru av alt lys når dere forlater hytta.

Hytta har dyner og puter, men alle gjester må ta med ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøy, selv om det er sengetøy i sengene – sengetøyet byttes ikke så ofte. Det er også to sett ekstra med dyner og puter for overnatting på madrasser i stua – dette ligger under madrassene, lengst til høyre i sofaen.

Det er to utedoer tilknyttet hytta, dere finner begge i uteboden. Den ene er ikke låst utenfra, og er tilgjengelig for alle som ferdes i skogen, den andre finnes inne i selve boden som er låst med DNT-hengelås.

Ved til bruk inne, finnes i uteboden, ikke bruk den korte veden i sekkene, den er til ovnen på rommet Kjelen. Ute er det en fin grillplass, her bruker du veden som er ute bak boden. Dersom dere benytter ved fra boden til bålplassen ute, kan dere vippse 100 kr pr. sekk til 124931. Ta hensyn til vær og ikke minst vindforhold!

Hver enkelt må selv sørge for rengjøring, og alt utstyr til dette finnes på hytta. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. 

All søppel er man ansvarlig for å ta med seg tilbake igjen. Benytt gjerne hytterenovasjonscontainerne som står langs Dammyrveien på høyre side når dere kjører ut igjen.

Merk at det er lite eller ingen mobildekning ved Arnbjørnrud.

Vann

Vi anbefaler å ta med drikkevann. Vannet i Søndre Bustein kan drikkes, men det er noe misfarget. Det fungerer ellers godt til både kaffe og vasking. Vannet henter dere i bøttene som står på kjøkkenet, det er en liten brygge nedenfor hytta som er kjekk å bruke ved vannhenting. Dersom det er is på tjernet, kan det hentes vann i bekken litt lenger nord for hytta. Husk å slå ut alt vann når dere forlater hytta.  

Aktiviteter

Hytta ligger i et flott turområde, med muligheter for fotturer, bading og fisking, samt at det er flotte skiløyper her på vinterstid.

Hund

På hytta er det et hunderom, rom Kjelen, her finner du også to hundebur (et lite og et stort). Det er kun lov med hund på hunderommet – ingen andre steder i hytta- og ikke i sengene.

Bestilling

Arnbjørnrud er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel.

Husk å skrive alle inn i besøksprotokollen ved ankomst. Dersom hyttetilsynet kommer når dere er der, så skal alle være registrert i protokollen.

Hytta disponeres fra kl. 14:00 ankomstdagen til kl. 14:00 avreisedagen. Pass på å låse alle dører når dere reiser fra hytta, og lås hengelåsen med nøkkel, det er ikke nok å kneppe igjen låsen.

Priser

Priser per døgn gjeldene fra 1. januar 2024:

Medlemmer

 • Voksen (26 år og eldre): 300 kr
 • Ung (13–25 år): 150 kr
 • Barn (0–12 år): gratis
 • Dagsbesøk: 50 kr
 • Dagsbesøk familie: 100 kr
 • Hund: 100 kr

Ikke-medlemmer

 • Voksen (26 år og eldre): 500 kr
 • Ung (13–25 år): 400 kr
 • Barn (0–12 år): 200 kr
 • Dagsbesøk: 100 kr
 • Dagsbesøk familie: 200 kr
 • Hund: 200 kr

Om man booker en seng for et medlem fra 0–12 år og senga ikke benyttes, må det betales som om det var en voksen.

DNT-medlemskap

Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Bli medlem her.

Aktuelle kart

Fjella 1:30 000, utgitt av Flaggtreff, Marker O-lag, Skaukameratene og DNT Indre Østfold.

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

Arnbjørnrud, Basdal, Køyeseng 1 (Underkøye)


Arnbjørnrud, Basdal, Køyeseng 2 (Overkøye)


Arnbjørnrud, Basdal, Køyeseng 3 (Underkøye)


Arnbjørnrud, Basdal, Køyeseng 4 (Overkøye)


Arnbjørnrud, Bustein, Køyeseng 1 (Underkøye)


Arnbjørnrud, Bustein, Køyeseng 2 (Overkøye)


Arnbjørnrud, Bustein, Køyeseng 3 (Underkøye)


Arnbjørnrud, Bustein, Køyeseng 4 (Overkøye)


Arnbjørnrud, Kjelen, Hunderom, Enkeltseng 1

Tilrettelagt for hund

Arnbjørnrud, Kjelen, Hunderom, Familieseng 2 (Underkøye, venstre side)

Tilrettelagt for hund
En familieseng er en køyeseng med to soveplasser nede, og én i overkøya. For å booke tre sengeplasser i samme seng, booker du (underkøye, venstre side), (underkøye, høyre side) og (overkøye). Vi gjør ...
Show more

Arnbjørnrud, Kjelen, Hunderom, Familieseng 3 (Underkøye, høyre side)

Tilrettelagt for hund
En familieseng er en køyeseng med to soveplasser nede, og én i overkøya. For å booke tre sengeplasser i samme seng, booker du (underkøye, venstre side), (underkøye, høyre side) og (overkøye). Vi gjør ...
Show more

Arnbjørnrud, Kjelen, Hunderom, Familieseng 4 (Overkøye)

Tilrettelagt for hund
En familieseng er en køyeseng med to soveplasser nede, og én i overkøya. For å booke tre sengeplasser i samme seng, booker du (underkøye, venstre side), (underkøye, høyre side) og (overkøye). Vi gjør ...
Show more

Arnbjørnrud, Kjelen, Hunderom, Hundebur

Bestill overnatting