Fieldfarehytta

Nødbu
DNT Sunnmøre
Ulåst
Tafjordfjella og Reinheimen
Åpen hele året

Fieldfarehytta er en tro kopi av krigskvarteret som Kompani Linge- offiserene og turistforeningsmedlemmene Joachim Rønneberg, Birger Strømsheim og Olav Aarsæther bygde våren 1944, og hvor de tilbrakte det siste krigsåret. De tre hadde utdannelse som sabotører fra Storbritannia, og med flere forskjellige oppdrag i Norge og England bak seg ble de sluppet ned i Tafjordfjella for å ødelegge kommunikasjonene i Romsdal og Lesja. Hytta er oppkalt etter navnet på operasjonen Rønneberg, Strømsheim og Aarsæther skulle utføre, “Fieldfare”, som betyr gråtrost.

Les mer om operasjonen på Lokalhistoriewiki og se gjerne Fieldfare-ruta , Historisk Vandrerute.

Hytta ble gjenreist av Joachim Rønneberg sommeren 1990 og deretter gitt som gave til DNT Sunnmøre. 

Overnatting
Fieldfarehytta er en nødbu med svært enkel standard. Den har tre brisker/sengeplasser og ligger skjult under et stup en kilometer fra Veltdalshytta. Sovepose, liggeunderlag og primus er nødvendig. Den har ikke oppvarming eller kokemuligheter, og er delvis nedsnødd vinterstid.

På Veltdalshytta er det soveposer til bruk på Fieldfarehytta. Posene må tilbake til Veltdalshytta etter bruk. Husk egen lakenpose inni soveposen. Husk at Fieldfarehytta også er et museum, og at andre gjester kan komme innom og se på hytta selv om de ikke har bestilt plass.

Betaling skjer på hytta. Last ned appen DNT Hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene via smarttelefonen i stedet for skjema for fakturabetaling. Om du ikke har mobildekning legger du inn dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig. Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

Fieldfarehytta Seng 1 Olav

Senga til Olav Aarseter

Fieldfarehytta Seng 2 Joachim

Senga til Joachim Rønneberg

Fieldfarehytta Seng 3 Birger

Senga til Birger Strømsheim
Bestill overnatting