Skjennungsvolden

Ubetjent
DNT Oslo og Omegn
Låst med DNT-nøkkel
Oslomarka
Åpen hele året
7 sengeplasser

Den nye DNT-hytta Skjennungsvolden ligger idyllisk til i Nordmarka med nydelig utsikt over Skjennungen. Hytta er lett tilgjengelig fra Frongerseteren T-banestasjon og passer perfekt for barnefamilier som ønsker noen dager på hyttetur i Nordmarka. 

Beskrivelse av hytta 

Hytta er på ca. 45 kvadratmeter og har kjøkken, peisestue, to soverom med køyesenger (familiekøyer), og plass til 7 personer. En av sengene er kort. Det er uthus med utedo. Det er innlagt strøm og elektrisk oppvarming i tillegg til vedfyring. Vanlige stearinlys/telys brukes ikke. Bare LED-lys med batterier.

Bestilling

Skjennungsvolden er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 12 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta.

Hele hytta forhåndsbestilles. Frivillige hyttetilsyn kommer stadig innom for å se til at alt er på plass – ta dem godt i mot.

Utstyr

Hytta har strøm og er utstyrt med eget kjøkken med et lite kjøleskap, liten komfyr, vannkoker og kaffetrakter og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. I stua er det blant annet peis til oppvarming. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i peisen, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med eller kjøpe på Skjennungstua . Hytta har strøm, LEDlys (batterier) og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Telys brukes ikke pga. brannfare. Husk hodelykt. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sengetøy (sovepose er ikke tillatt).

Husk å ta med tøfler 😉

Utvask

Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Bruk støvsuger og vask gulvene etterpå. 

Søppel

All søppel og matrester må tas med hjem. Husk å ta med matrester fra kjøleskapet også.

Vannkilde

Vann hentes i Skjennungen (tjernet) like ved hytta.
Om vinteren smeltes snø, evt. hugg hull i isen.

Hund

Det er dessverre ikke tillatt med hund inne i hytta

Andre DNT-hytter i Oslomarka

DNT Oslo og Omegn har 42 ubetjente hytter i Marka/fjorden.

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

Skjennungsvolden hele hytta

Du bestiller og forhåndsbetaler for hele hytta. Minst en i turfølge må være medlem for å bruke hytta, og må ha med seg DNT-nøkkelen. Vennligst legg til riktig antall gjester. Prisen er den samme, m...
Show more
Bestill overnatting