Svartvannshytta

Ubetjent
DNT Oslo og Omegn
Låst med DNT-nøkkel
Oslomarka
3. nov. - 31. des.
8 sengeplasser

Svartvannshytta er en perle i Vestmarka. Hytta ligger vakkert til ved Svartvann som innbyr til kanoturer, bading og fisking. Svartvannshytta ligger kun 5 km fra Sollihøgda, og er perfekt for barnefamilier som ønsker en tur i Vestmarka.

Bestilling

Svartvannhytta er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. 

Utstyr

Hytta har vedovn til oppvarming, gassbluss til koking av mat, basisutstyr for matlaging og oppvask, stearinlys, dopapir, dyner, puter og tepper. Ikke strøm og ikke innlagt vann. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. Ta med all mat, litt ekstra dopapir og stearinlys, lakenpose eller eget sengetøy. 

Hver enkelt må gjøre rent etter seg. Hovedregelen er at du bør forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, eventuelt litt bedre enn da du kom.

Vann

Vann hentes i Svartvann. Vannet bør kokes. Om vinteren smeltes snø evt. hugg hull i isen.

Aktiviteter 

Like ved hytta er det mange muligheter for aktivitet som f.eks. bading, fisking, kanopadling, sykling og skigåing. 1 kano med tilhørende utstyr som vester og årer kan lånes dersom du har booket plass på hytta.

Vi har noen junior flytevester og noen flytevester for voksne. Det er ikke sikkert vi har vester som passer til dere. Si gjerne i fra dersom vestene er utslitte/ikke holder ønsket standard.

Om hytta

Hytta er nyoppsusset og har soveplass til 8. Fra høsten 2023 er det utleie av hele hytta. Det er 3 soverom i hovedhytta med til sammen 8 sengeplasser (køyesenger). 

Svartvannshytta ligger ved et lite koselig vann hvor man kan fiske, bade og ro med båt. Svartvannshytta har en spennende historie. Hytta var Milorgs viktigste skjulested i Vestmarka under krigen. Hytta brant under en skuddveksling, men ble bygget opp igjen etter krigen. Du kan lese mer om den spennende historien både i bøker og på oppslagstavle. Det er Bærum Turlag som har tilsyn på hytta og utfører enkelt vedlikehold. Det er ikke mobildekning på hytta.

Andre DNT-hytter i Oslomarka 

DNT Oslo og Omegn har 36 ubetjente hytter i Marka.  

Det er en flott helgetur å gå videre til Halvorsenhytta og Hovdehytta sørover mot Asker.   

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

Svartvannshytta hele hytta

Du bestiller og forhåndsbetaler for hele hytta. Minst en i turfølge må være medlem for å bruke hytta, og må ha med seg DNT-nøkkelen. Vennligst legg til riktig antall gjester. Prisen er den samme, m...
Show more
Bestill overnatting