Fuglemyrhytta

Ubetjent
DNT Oslo og Omegn
Låst med spesialnøkkel
Oslomarka
Åpen hele året
10 sengeplasser

Hytta er fullbooket alle datoer i 2024. Det kan komme avbestillinger, så følg med på hyttebookingen. Vi åpner for bestilling for 2025 1.nov-24.

Norges mest besøkte bynære turisthytte. Turen inn til hytta er en stor opplevelse der man går gjennom gammelskog som ikke har vært kultivert på hundre år. Framme ved hytta er det lyst og fint og utsikt over Nesoddlandet og utover Oslofjorden. Dagstur til Vettakollen anbefales.

Bestilling

Hele hytta reserveres ved bestilling. 

Fuglemyrhytta er ubetjent og er låst med kodelås. Koden får du tilsendt etter bestillingen er gjennomført. Det er bestilling av hele hytta. For å kunne bestille overnatting må minst én i turfølget være medlem i DNT. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 12 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Det er ikke tillatt å videreselge overnattingsplasser til andre. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.

Utstyr

Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm, men lys fra solcellepanel. Ta gjerne med hodelykt. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys, dopapir, oppvaskmidler osv. Telys er ikke tillatt pga. brannfare. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sengetøy. Sovepose er ikke tillatt.

NB! Ta med eget drikkevann.

Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. Husk å vaske gulvene med grønnsåpe.
DNT Oslo og Omegn leier hytta av Oslo kommune, Bymiljøetaten.   

Dagsbesøk

Pga. mange besøkende på denne hytta er det dessverre ikke tillatt med dagsbesøk.

Om hytta 

Hytta har 10 sengeplasser fordelt på to soverom. I tillegg er det oppholdsrom med stue og kjøkken, og et tørkerom. Hytta har store vinduer mot sør og vest.

Vann 

Drikkevann må medbringes. Vann til oppvask og vask av hytta hentes i bekken.

Solcellestrøm 

Strømmen til hytta kommer fra solcellepanelet som lader batterier. I perioder med lite sol kan anlegget gå tomt. Da er det bare å vente til det er nok sol til å holde batteriene ladet. Det kan ta noen uker.

Historien 

Den gamle hytta som sto der er revet og fraktet ut. Den ble bygd ca. 1910 av Samuel Johnson og hans fire barn. Samuel var opptatt av at barna skulle få dele gleden av natur og friluftsliv.

Andre DNT-hytter i Oslomarka 

DNT Oslo og Omegn har 42 ubetjente hytter i marka og ved fjorden.  

Andre DNT-hytter i Marka 

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

Fuglemyrhytta

Du bestiller og forhåndsbetaler for hele hytta. Minst en i turfølge må være medlem for å bruke hytta, og må ha med seg DNT-nøkkelen. Vennligst legg til riktig antall gjester. Prisen er den samme, m...
Show more
Bestill overnatting