Åkersætra ubetjent hytte

Ubetjent
Hamar og Hedemarken Turistforening
Hedmarken og Hedmarksvidda
Åpen hele året
8 sengeplasser
4 drop-in plasser
Tilrettelagt for hund

Den gamle sætra i Åstdalen innbyr til lek og aktivitet og er en særdeles trivelig plass å være hele året for både store og små. Plassen er delvis tilrettelagt for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Sauer og kyr gresser rett utenfor gjerdet, og de tar mer enn gjerne imot kos på sommeren. Pass på å lukke portene så dyrene ikke går inn på leirområdet.

BELIGGENHET: Åkersætra ligger i Åstdalen i Ringsaker kommune, 3 km sør for Kvarstadsætra. Hytta ligger ved helårsvei.

Hytte 1 er en ubetjent hytte for vandrere og låses med DNT standardlås. Den er derfor ikke en del av utleiedelen av leirstedet. Den er forbeholdt vandrere hele året, bortsett fra uke 26 (mandag – fredag), da Turistforeningen arrangerer Turboleir på Åkersætra for 36 barn mellom 9 og 11 år. Under disse leirene brukes alle hyttene.

På Åkersætra leirsted er det en vannpumpe ved hytte 4. Vannet har litt farge og bør kokes før det brukes til mat og drikke. Dette gjelder også vannet fra elva. 

UTSTYR: Åkersætra består av fire tømmerhytter, utedo og to seterhus. Hytte 1 er ubetjent hytte. Bruk DNTs standardnøkkel. Denne er for vandrere og er utstyrt som en vanlig ubetjent hytte med kjøkkenutstyr, propan, solcelleanlegg og vedovn. Skriv deg inn i protokollen.

  • Hytte 1 har 8 sengeplasser. Disse er fordelt på to soverom med seks køyeplasser (2 køyesenger med 1 enkeltseng øverst og 120 cm seng nederst) på ene rommet og to køyeplasser (1 køyeseng med to 90 cm senger) på andre rommet. På dette rommet er det også en sittesofa. Mellom soverommene er det fellesrom med vedovn, bord og seks stoler. NB! Sovepose er nødvendig ved overnatting. Det er puter, men ikke dyner i sengene. 
  • Utedo med brede dører og rullestolrampe (rett ved hytte 1).  

AKTIVITETER: Eventyrsti, natursti langs Åkersæterrunden, fotturer, sykkelturer, skilek, snøhulegraving. I Åkersætertjernet (300 m etter man har gått over hengebrua) er det fint å fiske og bade.  Ute er det en stor bålplass med gode sittebenker rundt samt langbord m/benker, et lite tjern og en bekk hvor det er populært å leke for de minste. 

Siden august 2014 har vi kunnet krysse elva Åsta i hengebru, og derfra er det merkede stier opp til Nysæteråsen og videre til Rondanestien. 

Se turforslag: Birkebeinerstien og Nysæteråsen

HUND: Du kan ta med hund til alle HHTs hytter, men denne hytta har ingen spesiell tilrettelegging for hunden. Vi ber hundeeiere vise hensyn overfor eventuelle andre besøkende.

BOOKING OG BETALING: Nå er vi endelig tilbake til normalen og prinsippet om at halvparten av sengekapasiteten kan bestilles på forhånd, mens resterende senger er tilgjengelige for vandrere som kommer uten å ha bestilt. Dagsbesøk er også tillatt. Velkommen til våre hytter!

Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Bli medlem her.

HISTORIKK: Åkersætra er en gammel seter som ble overdratt fra Hamar kommune til Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) i 2002, blant annet for bruk til leirsted for Hamar Naturskole og øvrige skoler, samt for medlemmer i HHT/DNT og andre.

Oversikt over hyttetilsyn for HHTs hytter

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

VILLREIN: Det du blir glad i tar du vare på😊 https://www.dnt.no/villrein/

Vi er forpliktet til å ta vare på villreinen, og Rondane sør er et viktig villreinområde. Reinen bruker ulike deler av området til ulike årstider. Les mer her. Hold deg til stiene, og ha hunden i bånd. Om du treffer på en reinsdyrflokk så hold deg i ro til dyrene har passert.

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

Åkersætra ubetjent, sengeplass 1

Tilrettelagt for hund

Åkersætra ubetjent, sengeplass 2

Tilrettelagt for hund

Åkersætra ubetjent, sengeplass 3

Tilrettelagt for hund

Åkersætra ubetjent, sengeplass 4

Tilrettelagt for hund
Bestill overnatting