Målia selvbetjent

Selvbetjent
Hamar og Hedemarken Turistforening
Låst med DNT-nøkkel
Hedmarken og Hedmarksvidda
Åpen hele året
10 sengeplasser
Tilrettelagt for hund

SE FILM FRA MÅLIA HER 

HHTs første selvbetjente hytte ligger på Målia og er en innredet eldre koie fra 1984. 

BELIGGENHET: Målia ligger nydelig til i “hjertet av Hedmarksvidda” med seterstemning og vidt utsyn. Det er sommervei via Budor/Ruskåsen inn til Målia fra ca. 1. juni til ca. midten av oktober.

UTSTYR: Fullt utstyrt med sengetøy (dyner og puter), men lakenpose er obligatorisk (eventuelt sovepose). Godt egnet til overnatting for barnefamilier. Det er kokemuligheter med propan og belysning basert på solcellestrøm. Det er to soverom med 4 senger i hver (ett av disse rommene har hundebur for firbente turvenner), samt to senger i oppholdsrommet.  

NB! Vannet fra brønnen må kokes i noen minutter før bruk.

SELVBETJENT MATLAGER: Vi har satt inn et stort matskap med nødvendig mat for vandrere/turfolk. Rondanestien har mange etapper gjennom vårt område uten mulighet til å kjøpe mat på hytta. Vi håper denne økte tilretteleggingen blir tatt godt imot.

Du må registrere matuttak på et eget ark som du etterlater i postkasse på hytta. Betal via Hyttebetalingsappen eller ta med lapp med beløp og kontonummer hjem og betal enten via nettbank eller Vipps. Dette gjelder overnattingen også hvis du ikke har bestilt og betalt denne på forhånd.

HUND: Du kan ta med hund til alle HHTs hytter. På Målia har det ene soverommet med fire sengeplasser også hundebur for firbente turvenner. Vi ber hundeeiere vise hensyn overfor eventuelle andre besøkende.

BOOKING OG BETALING: På HHTs hytter kan halvparten av sengekapasiteten bestilles på forhånd, mens resterende senger er tilgjengelige for vandrere som kommer uten å ha bestilt. Dersom du ikke har bestilt på forhånd, kan du betale med DNTs hyttebetalingsapp. Hytta er låst med DNT-nøkkel. Husk at minst én i følget må være medlem for å kunne deponere på nøkkel. Velkommen til våre hytter! Bli DNT-medlem her.

HISTORIE: Forhistorien til dagens selvbetjeningshytte er at HHT i 1936 kjøpte et gammelt størhus av Per Øxseth for å avhjelpe plassproblemene på Målia. Dette må være forløperen til «Annekset», dagens selvbetjeningshytte. Huset sto opprinnelig litt lenger sør. I 1956 flyttes Gammelstua – «Annekset» – og gjenreises litt mot nordøst der det står i dag. Bygget får 4 soverom og 16 sengeplasser. Det var en inngang i hver ende med en herreavdeling og en dameavdeling. I 1984 ble annekset ominnredet, bl.a. ved at veggen mellom de to soverommene på sydsiden ble revet. Hytta ble da åpnet som ubetjent hytte med DNT-nøkkel, den første på ruta som senere skulle bli Rondanestien. Hytta har senere gjennomgått vedlikehold og er fra 2015 omgjort og utrustet fra ubetjent til selvbetjent.

VILLREIN: Det du blir glad i tar du vare på😊 https://www.dnt.no/villrein/

Vi er forpliktet til å ta vare på villreinen, og Rondane sør er et viktig villreinområde. Reinen bruker ulike deler av området til ulike årstider. Les mer her. Hold deg til stiene, og ha hunden i bånd. Om du treffer på en reinsdyrflokk så hold deg i ro til dyrene har passert.

Kontaktinformasjon til hyttetilsyn. 

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

Målia Rom 1, Køyeseng 1 (nede)

Tilrettelagt for hund

Målia Rom 1, Køyeseng 2 (oppe)

Tilrettelagt for hund

Målia Rom 1, Køyeseng 3 (nede)

Tilrettelagt for hund

Målia Rom 1, Køyeseng 4 (oppe)

Tilrettelagt for hund

Målia Rom 3, Køyeseng 1 (nede)

Tilrettelagt for hund
Bestill overnatting