Kvitlen

Selvbetjent
Stavanger Turistforening
Ulåst
Frafjord og Bjerkreim
Åpen hele året
50 sengeplasser
Tilrettelagt for hund

Den utradisjonelle og framtidsrettede selvbetjeningshytta Kvitlen, er av tidligere helseminister Bent Høie omtalt som Norges vakreste – ta turen og bedøm selv! Den moderne og innovative storstua tar opp i seg det beste fra over 100 års hyttebygging i regi av Stavanger Turistforening. Resultatet er et fantastisk springbrett midt i et av Rogalands flotteste turområder.

Broa over Kvitlaånå er erstattet med en midlertidig bro, etter at isen tok brua i vinter. Den midlertidige bura krysses av én person om gangen. Ny bro planlegges ferdig i løpet av sommer-/høstsesongen.

Beliggenhet

Turisthytta ligger nydelig plassert på et høydedrag med utsikt over Kvitladalen. Elva som snor seg forbi med svaberg og småkulper blinker i de store vindusrutene som vender seg vennlig mot dalen og trekker alle naturinntrykkene inn i hytta. Turen fra Bjordal er nok den mest populære traseen, i tillegg til å være den korteste etappen opp til hytta. Stien slynger seg i skogkledde lier og åpne daler med elveos og fuglekvitter i bakgrunnen.

Om hytta

Antall soveplasser totalt: 50

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 25

Kvitlen er en selvbetjent hytte, som betyr at her finnes det proviantlager/matlager. Oversikt og priser over proviant finner du her. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, dyner og puter. Egen lakenpose, sengesett eller sovepose skal brukes i sengene. Det er gass til matlaging,solstrøm (12v), ved og stearinlys. Hytta er ulåst. På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av ved.

Hytta har 26 sengeplasser og 24 madrasser tilgjengelig på hems. Her er det med andre ord plass til mange. Men den føles sjelden trang da den består av to isolerte bygningskropper, forbundet med en gang, slik at mindre grupper kun trenger å varme opp et begrenset bruksareal og mulighet for å sitte i mindre grupper.

Kvitlen er plassert flott i terrenget, med panoramautsikt både utover dalen og ned mot den fristende badekulpen like utenfor vinduet. Selve trappa er bygget som et amfi med storslått natur midt imot. Her kan kaffekoppen nytes.

Aktiviteter

Det er mange fine turmuligheter rundt hytta. Det er ein svært fin rundtur rundt Nordre Kvitladalen. Den starter ved hytta og er totalt 7,7 km. Hele runden er T-merket. Fra Kvitlen går det T-merket sti videre til turistforeningshytta Støle. Vestover er det T-merket til Hovlandstølen og videre, til det populære serverings- og overnattingsstedet Byrkjedalstunet, går det en umerket sti. Denne er krevende men svært spennende.

Sommerstid anbefales det å ta med badetøy da det er fint med en dukkert i den flotte elva. Velkommen til din nye favoritthytte!

Hund

Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. På Kvitlen er det et eget hunderom med egen inngang. Her er det fire senger og vedfyringsmulighet. Det er også fire hundebur på dette hunderommet. Har du med hund må du også booke seng på dette rommet. Vi anbefaler at én i følget sover med hunden slik at andre også kan benytte seg av tilgjengelig hundebur. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her.

Bestilling og betaling

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har bestilt og betalt på forhånd), proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning – du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

For at forhåndsbestillingen av sengeplassen din skal være gyldig må du komme fram til hytta før kl. 19. Har du ikke kommet fram innen dette tidspunktet vil sengene bli frigjort til disposisjon til dem som ikke har bestilt på forhånd. Det kan være lurt å ta med bestillingsbekreftelsen for oppholdet.

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik.

DNT-medlemskap

Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

– Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene.

– Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

– Ungdom overnatter til halv pris.

– Rabatt på proviantmat til turen din

– Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

– Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Se flere fordeler og se priser for medlemskap her.

Historie

Kvitlen sin historie går tilbake til middelalderen og mer om det kan du lese på de flotte oppslagene på hytta.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

Kvitlen, Rom 01, Seng 01 (køye nede)


Kvitlen, Rom 01, Seng 02 (køye oppe)


Kvitlen, Rom 02, Seng 01 (køye nede)


Kvitlen, Rom 02, Seng 02 (køye oppe)


Kvitlen, Rom 05, Seng 01 (køye nede)


Kvitlen, Rom 05, Seng 02 (køye oppe)


Kvitlen, Rom 06, Seng 01 (køye nede)


Kvitlen, Rom 06, Seng 02 (køye oppe)


Kvitlen, Rom 06, Seng 03 (enkelt)


Kvitlen, Rom 07, Seng 01 (køye nede)


Kvitlen, Rom 07, Seng 02 (køye oppe)


Kvitlen, Rom 07, Seng 03 (køye nede)


Kvitlen, Rom 07, Seng 04 (køye oppe)


Kvitlen, Rom 08, Seng 01 (køye nede)


Kvitlen, Rom 08, Seng 02 (køye oppe)


Kvitlen, Rom 08, Seng 03 (køye nede)


Kvitlen, Rom 08, Seng 04 (køye oppe)


Kvitlen, Rom 04 (Hunderom), Seng 01 (køye nede)

Tilrettelagt for hund
I dette rommet er det tillatt med hund i hundebur. Er du allergisk mot hund bør du ikke bestille denne senga! Hvis du har med deg hund må du bestille hundebur i tillegg, ellers må hunden ligge ute.

Kvitlen, Rom 04 (Hunderom), Seng 02 (køye oppe)

Tilrettelagt for hund
I dette rommet er det tillatt med hund i hundebur. Er du allergisk mot hund bør du ikke bestille denne senga! Hvis du har med deg hund må du bestille hundebur i tillegg, ellers må hunden ligge ute.

Kvitlen, Rom 04 (Hunderom), Seng 03 (køye nede)

Tilrettelagt for hund
I dette rommet er det tillatt med hund i hundebur. Er du allergisk mot hund bør du ikke bestille denne senga! Hvis du har med deg hund må du bestille hundebur i tillegg, ellers må hunden ligge ute.

Kvitlen, Rom 04 (Hunderom), Seng 04 (køye oppe)

Tilrettelagt for hund
I dette rommet er det tillatt med hund i hundebur. Er du allergisk mot hund bør du ikke bestille denne senga! Hvis du har med deg hund må du bestille hundebur i tillegg, ellers må hunden ligge ute.

Kvitlen, Rom 04 (Hunderom), Hundebur 01

Har du med deg hund, men ikke ønsker å benytte hundeburet eller buret er booket av andre, må hunden ligge ute.

Kvitlen, Rom 04 (Hunderom), Hundebur 02

Har du med deg hund, men ikke ønsker å benytte hundeburet eller buret er booket av andre, må hunden ligge ute.

Kvitlen, Hems, Seng 02 (unummerert madrass)


Kvitlen, Hems, Seng 01 (unummerert madrass)


Kvitlen, Hems, Seng 03 (unummerert madrass)


Kvitlen, Hems, Seng 04 (unummerert madrass)

Bestill overnatting