Vikkelihytta

Ubetjent
DNT Oslo og Omegn
Låst med DNT-nøkkel
Hadeland
Åpen hele året
9 sengeplasser
Tilrettelagt for hund

Vikkelihytta ligger i snørike Nordåsen. Denne flotte hytta ligger i nær tilknytning til Marifjell som gir flott utsyn over Østlandet og videre opp mot Gudbrandsdalen. Hytta har enkel adkomst både sommer som vinter.

Bestilling

Her bestiller du en og en seng. På ett av rommene (3 sengeplasser) kan du ha med hunden din. 

Vikkelihytta er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Det er tillatt med hund inne på hytta. I soverommet med hundebur er det ikke ovn.

Utstyr

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Ikke strøm. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sengetøy (sovepose er ikke tillatt). 

Om hytta

Hovedhytta er ca. 60 m2. Hytta har kjøkken, stue, og to store soverom med hhv. 3 og 6 sengeplasser. På det minste rommet er det et familieseng, dvs. 120 cm bredde nede.  Utedo er i enden av annekset, Vikkelistallen.

DNT Oslo og Omegn, i samarbeid med Nannestad Turlag, står for driften av hytta. Nannestad-almenningene eier Vikkelihytta.

Vannkilde

Brønn ligger kun 30 meter fra hytta. Vannet bør kokes før det drikkes. Vintertid kan det bli behov for å måke fram brønnen (eller alternativt smelte snø til vann). 

Kano

Overnattingsgjester kan fritt benytte hyttas kano og robåt. Redningsvester tilgjengelig.

Andre DNT-hytter i Oslomarka 

DNT Oslo og Omegn har 36 ubetjente hytter i Marka.  

Aktuelle kart

Norges-serien fra Nordeca: “Oslo Nordmark 10034” Turkart: 1:50 000 Romeriksåsene, Øvre Romerike, 1:100 000 Mjøsa-Randsfjorden, alle fra Nordeca. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

Vikkelihytta, rom 1, seng 2 (nede)

Tilrettelagt for hund

Vikkelihytta, rom 1, seng 1

Tilrettelagt for hund

Vikkelihytta, rom 1, seng 3(oppe)

Tilrettelagt for hund

Vikkelihytta, rom 2, seng 1 (nede)

Tilrettelagt for hund

Vikkelihytta, rom 2, seng 2 (oppe)

Tilrettelagt for hund

Vikkelihytta, rom 2, seng 3 (nede)

Tilrettelagt for hund

Vikkelihytta, rom 2, seng 4 (oppe)

Tilrettelagt for hund

Vikkelihytta, rom 2, seng 5 (nede)

Tilrettelagt for hund

Vikkelihytta, rom 2, seng 6 (oppe)

Tilrettelagt for hund
Bestill overnatting