Lysefjorden turisthytte

Betjent
Stavanger Turistforening
Ryfylke
16. mai - 13. okt.
80 sengeplasser
Tilrettelagt for hund

Lysefjorden turisthytte er et fantastisk sted å være for alle som vil oppleve Lysefjorden i Ryfylke! Hytta ble totalrenovert i alle regnbuens farger og med spektakulær gatekunst i 2021.

Turisthytten er et perfekt utgangspunkt for turer til populære Kjerag og for å gå Flørlitrappene, som er verden lengste tretrapp med sine 4444 trappetrinn. Den ligger også midtveis på fotturen Lysefjorden Rundt.

Beliggenhet

Turisthytta ligger i Lysebotn, helt innerst i den vakre Lysefjorden. Her er det så mektig natur at selv den største kan føle seg ganske liten ved foten av himmelhøye og stupbratte fjell. Med beliggenhet rett ved ferjeleiet er turisthytten et godt utgangspunkt for både korte og lengre turer.

Turisthytten er et nydelig sted for barnefamilier, med lekeapparater og trampoline i hagen.

Du kan reise med bil, buss og båt. Hytten ligger ca. 50 meter fra kaien i Lysebotn. Vi anbefaler alltid å bestille plass på båten. Les mer om hvordan du kommer deg til Lysebotn.

Lysefjorden turisthytte er også et bra utgangspunkt for turer til turisthyttene Langavatn, Nilsebu og Stakken.

Kommer du med egen båt, kan du legge til i båthavna rett nedenfor hytta. Det er også parkeringsplass tilgjengelig dersom du kommer med bil.

Om hytta

Lysefjorden turisthytte er en betjent turisthytte som er åpen fra mai til oktober. Her får du servert nydelige måltider på den trivelige kafeen i hovedbygget. Etter et godt måltid kan du slappe av i den koselige peisestuen. Kanskje får du også se basehoppere som kommer seilende fra Kjeragplatået?

Det er mulig å bestille overnatting på rom med privat dusj og toalett, eller rimeligere overnatting på flersengsrom. Det finnes et rom tilpasset rullestolbrukere, og rom der du kan ha med hunden din.

Aktiviteter

Lysefjorden turisthytte er et perfekt sted for å oppleve alt som skjer i Lysefjorden. Her finnes det turmuligheter for alle! Direkte fra turisthytten finnes det nydelig turer innover dalen. Turisthytta er også et perfekt utgangspunkt for fottur til majesteten i Lysefjorden, Kjerag. Og dersom du ønsker å gå verdens lengste tretrapp, Flørlitrappene.

I Lysebotn finnes det også mange kjekke aktiviteter som frisbeegolf, og du kan gå på stolpejakt, fiske, bade, padle og sykle. Et supert tips for barnefamilier er å gå Energiløypa i Lysebotn. Dette er en merka sti med oppgaver som dere løser underveis. Løypa tar deg til de bortgjemte perlene i dalen innerst i fjorden.

Lysefjorden rundt
Lysefjorden turisthytte er et av høydepunktene på den spektakulære turen Lysefjorden rundt.
Dette er en rundtur som du bør gå minst en gang i livet. Tips til planlegging av ditt Lysefjorden-eventyr finner du her.

Hund

Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. På Lysefjorden turisthytte er det flere hunderom som er lagt til rett for både hund og hundeeier, men ta kontakt på forhånd for å sjekke om et av disse er ledig. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her.

Bestilling og betaling

Ved forhåndsbestilling betaler du for oppholdet når du bestiller. Hvis det er ledig rom ved drop-in kan du betale for overnattingen i resepsjonen.

DNT-medlemskap

Som medlem får du medlemspris på DNTs 580 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting og forsikring. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet.

Alle medlemmer minst 20 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene. Som medlem bor alle barn gratis på hyttene.

Som medlem er du også med å støtte opp om vårt lokale arbeid med å ta vare på naturen vår og tilrettelegge stier både på fjellet og i bygatene.

– Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Les mer om hvordan dere kan bli en medlemsklasse hos Stavanger Turistforening her.

Sjekk flere fordeler og se priser for medlemskap.

Historie

Det som i dag er Lysefjorden turisthytte var opprinnelig mannskapsmesse for arbeidere i kraftselskapet Lyse. Stavanger Turistforening overtok messa fra Lyse i 2013 for å ta imot fotturister og andre besøkende i Lysebotn. I 2021 ble hele hytta totalrenovert og malt i alle regnbuens farger. Gatekunstner Renate Hermansen har utsmykket hytta med unike veggmalerier, så her er det bare å glede seg til å utforske! På Lysefjorden turisthytte er alle velkommen.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

Dobbeltrom

- Nyrenovert dobbeltrom med dobbelseng - Eget bad med dusj og toalett - Oppredde senger - Frokost inkludert i prisen - Hund ikke tillatt -Alle rom er i første etasje -Gratis parkering og WiFi

Familierom

- Nyrenovert familierom med to enkle senger og hems med to madrasser - Eget bad med dusj og toalett - Oppredde senger, sengetøy og håndklær for madresser på hems fåes ved innsjekk - Frokost inklud...
Show more

Familierom 2

- Nyrenovert familierom med to enkle senger og hems med tre madrasser - Eget bad med dusj og toalett - Oppredde senger, sengetøy og håndklær for madresser på hems fåes ved innsjekk - Frokost inklud...
Show more

Hundevennlig rom

Tilrettelagt for hund
- Nyrenovert familierom med to enkle senger og hems med tre madrasser - Eget bad med dusj og toalett - Oppredde senger, sengetøy og håndklær for madresser på hems fåes ved innsjekk - Frokost inklu...
Show more

Sovesal

-Sovesalene har 6-8 senger, for det meste køyesenger - Eget bad -Rommene er nyrenoverte -Sengetøy inkludert -Håndkle kan leies Frokost inkludert - Gratis wifi og parkering
Bestill overnatting