Lysefjorden Turisthytte

Betjent
Stavanger Turistforening
Ryfylke
Stengt 15. okt. - 15. mai
80 sengeplasser
Tilrettelagt for hund

Lysefjorden turisthytte er et fantastisk sted å være for å oppleve Lysefjorden! Hytta ble totalrenovert i alle regnbuens farger og med spektakulær gatekunst i 2021. Hele anlegget fremstår nå som en innbydende oase innerst i verdens vakreste fjord. Lysefjorden turisthytte er et perfekt utgangspunkt for turer til Kjerag og Flørlitrappene 4444, og ligger midtveis på fotturen Lysefjorden Rundt.

Beliggenhet

Turisthytta ligger i Lysebotn, helt innerst i Lysefjorden, og er også et fint utgangspunkt for turer til turisthyttene Langavatn, Nilsebu og Stakken.

Anlegget er betjent fra mai til oktober, og du kan da få servert de herligste måltider på den trivelige kafeen i hovedbygget. Her kan du få servert både frokost, lunsj og middag. Kanskje får du nyte middagen mens du får se basehoppere som kommer seilende fra Kjeragplatået?

Hytta er et nydelig sted for barnefamilier, med lekeapparater og trampoline i hagen. Hele familien kan også utforske all den spennende gatekunsten du finner på ytterveggene til hytta. Kommer du med egen båt, kan du legge til i båthavna rett nedenfor hytta.

Om hytta

Lysefjorden turisthytte er en betjent turisthytte og er åpen mellom mai og oktober. Her kan du få overnatting på rom med privat dusj og toalett, eller rimeligere overnatting på flersengsrom. Det finnes et rom tilpasset rullestolbrukere, og rom der du kan ha med hunden din. Nydelig tilberedte måltider får du i den trivelige kafeen i hovedbygget. La kveldsroen senke seg i den trivelige peisestuen.

Aktiviteter

Denne hytta er en perfekt base for å oppleve alt det er å oppleve i vakre Lysefjorden. Lysebotn er et utrolig flott sted! Her er det så mektig natur at selv den største kan føle seg ganske liten ved foten av himmelhøye og stupbratte fjell. Med beliggenhet rett ved ferjeleiet, er fargerike Lysefjorden turisthytte et godt utgangspunkt for både korte og lengre turer. Seerverdighetene ligger på rekke og rad og under får du en rekke gode aktivitetstips for enhver smak og behov:

Lysefjorden rundt

Lysefjorden turisthytte et av er et av høydepunktene på Turistforeningen sin løype Lysefjorden Rundt. Dette er en rundtur som du bør gå minst en gang i livet. Planlegg ditt Lysefjorden-eventyr her.

Opplev kinderegget

Utforske magiske Lysefjorden i flere dager og bruk Lysefjorden turisthytte som base. Trykk her for å få forsalg til innhold for et sommereventyr der du får tre ting på én gang: Kjerag, Flørli-trappene og Preikestolen.

Lysefjordens topp tre for de sprekeste

Søker du turer som byr på en skikkelig utfordring? Trykk her for å få forslag til innhold for et tredagers sommereventyr med en skikkelig utfordring for den spreke.

Firedagers sommereventyr for deg som reiser uten bil

Lysefjorden turisthytte ligger rett ved kaien i Lysebotn og du trenger ikke bil for å komme deg hit. Trykk herfor å få forslag til innhold for et firedagers sommereventyr for deg som reiser uten bil. Dette eventyret passer perfekt for barnefamilien!

Hund

Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. På Lysefjorden turisthytte er det flere hunderom som er lagt til rett for både hund og hundeeier, men ta kontakt på forhånd for å sjekke om et av disse er ledig. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her.

Bestilling og betaling

Ved forhåndsbestilling betaler du for oppholdet når du bestiller. Hvis det er ledig rom ved drop-in kan du betale for overnattingen i resepsjonen.

DNT-medlemskap

Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

– Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene. På Lysefjorden turishytte får du som medlem 15 % rabatt på overnattingsprisene og 10 % rabatt på mat. Se egen instruks i online-bookingen for å få DNT-rabatt ved forhåndsbestilling. Husk å vise medlemskortet ditt ved innsjekk.

– Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

– Ungdom overnatter til halv pris.

– Rabatt på proviantmat til turen din

– Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

Se flere fordeler og se priser for medlemskap her.

Historie

Lysefjorden turisthytte åpnet i 2021 i ny fargerik drakt. Hele hytta er blitt totalrenovert og malt i alle regnbuens farger. Gatekunstner Renate Hermansen har utsmykket hytta med unike veggmalerier, så her er det bare å glede seg til å utforske! På Lysefjorden turisthytte er alle velkommen.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

...
Show more

Bestill overnatting

Velg dato og antall personer for å bestille overnatting

Dobbeltrom

- Nyrenovert dobbeltrom med dobbelseng - Eget bad med dusj og toalett - Oppredde senger - Frokost inkludert i prisen - Hund ikke tillatt -Alle rom er i første etasje -Gratis parkering og WiFi

Familierom

- Nyrenovert familierom med to enkle senger og hems med to madrasser - Eget bad med dusj og toalett - Oppredde senger, sengetøy og håndklær for madresser på hems fåes ved innsjekk - Frokost inklud...
Show more

Familierom 2

- Nyrenovert familierom med to enkle senger og hems med tre madrasser - Eget bad med dusj og toalett - Oppredde senger, sengetøy og håndklær for madresser på hems fåes ved innsjekk - Frokost inklud...
Show more

Hundevennlig rom

Tilrettelagt for hund
- Nyrenovert familierom med to enkle senger og hems med tre madrasser - Eget bad med dusj og toalett - Oppredde senger, sengetøy og håndklær for madresser på hems fåes ved innsjekk - Frokost inklu...
Show more

Sovesal

-Sovesalene har 6-8 senger, for det meste køyesenger - Eget bad -Rommene er nyrenoverte -Sengetøy inkludert -Håndkle kan leies Frokost inkludert - Gratis wifi og parkering
Bestill overnatting